Kun modeemi on sillatussa tilassa, tietokoneen nimi tulee automaattisesti yhteydentarjoajan DHCP-palvelimelta IP-osoitteen mukana tuolla dhclient-komennolla ja sitä ei tallenneta ADSL-modeemiin. Reitittävässä tilassa modeemi saa yhteydentarjoajalta "julkisen" IP-osoitteen ja modeemi itse toimii DHCP-palvelimena jakaen kotiverkkoon sisäverkon IP-osoitteita (esim. 192.168.x.x), tällöinkään kuitenkaan tietokoneen nimeä ei viedä modeemille vaan mahdollisesti toisinpäin, modeemi antaa tietokoneelle IP-osoitetta vastaavan "selväkielisen" nimen (riippuen ADSL-modeemin ominaisuuksista ja asetuksista). Windowsissa vielä muistaakseni tietokoneen nimeen ei vaikuta mitenkään se mitä DHCP-palvelin tarjoaa nimeksi, joten toimintatapa on hieman erilainen Linux- ja Windows-maailmoissa.
Tietokoneen nimen näkee ja pystyy muuttamaan komennolla hostname. Modeemin ollessa sillatussa tilassa, nimi kuitenkin todennäköisesti tulee muuttumaan, kun tietokone seuraavan kerran uusii IP-osoitteen DHCP-palvelimelta. Pienellä vaivalla nimen muuttumisenkin kyllä pystyy estämään.
Käytettäessä modeemia sillatussa tilassa (NAT), ADSL-modeemin asetuksista voi pystyä määrittelemään tietyn IP-osoitteen tietylle "verkkokortille" (MAC-osoitteelle) ja silloin DHCP-palvelin tarjoaa tuota määriteltyä osoitetta, kun tietokone hakee IP-osoitetta palvelimelta. Tämä em. keino voisi palvella sinua, jos se on modeemissasi mahdollista. Voit myös yksinkertaisesti määritellä koneen käyttämään kiinteätä IP-osoitetta, jolloin saat IP-osoitteeksi tasan tarkkaan haluamasi.
Toivottavasti en kauheasti sekoittanut...Tilastot: Lähetetty Kirjoittaja Wally — 16 Kesä 2008, 15:59
]]>