Muutamia asioita on muuttunut RC1:seen verrattuna joista itse ainakin pidän seuraavia hyvinä.
1) Suomenkielinen levykuva saatavilla.
Jokainen Mandriva Linuxin julkaisuhan jaetaan neljään osaan. Free, One, Powerpack ja Flash.
Aikaisemmin Suomenkieli on ollut vain Free-versiolla joka on DVD-levy ja monille 4.4Gt kokoinen tiedosto on iso ladattava. Nyt on kuitenkin One-versio jaettu vielä neljään osaan. Näistä meille Suomalaisille tärkein on Europe 1 & 2 versiot. Eli kun valitsee nyt Onen niin ensin katsoo millä työpöytäympäristöllä haluaa oletuksena tehdä asennuksen. Gnome, KDE4 tai XFCE4. Tämän jälkeen katsoo sopivan alueen levykuvan. Itse ihmettelen että Gnome ja KDE4 versioilla on eri kielet mukana. Gnome versiosta pitää ottaa Europe(1) versio kun KDE4:sta Europe2. Tämä ei ole mikään vakava asia kun FTP:ltä ladattaessa kannattaa vain tarkistaa levykuvan niminen tiedosto joka päättyy .langs päätteeseen. Siitä tekstitiedostosta löytyy levyllä olevat kielet.
2) Speedboot oletuksena.
Mandriva aloitti käyttämään Speedboot-toimintoa joka nopeuttaa graafisen kirjautumisruudun ilmestymistä ja jatkaa järjestelmäpalveluiden käynnistystä taustalla. Itsellä tuli jo vanhalla Cooker versiossa kirjautumisruutu viidessä sekunnissa esille ja puhtaaseen kerran jo käynnistettyyn (eli asetustiedostot luotu jo) KDE4 työpöydälle alle 5 sekunttia joten automaattisessa kirjautumisessa pitäisi olla kymmenen sekunttia kun ollaan työpöydällä. Tämä parantaa tietokoneen käynnistystä mutta useinhan BIOS on jo hitaampi ja käyttöjärjestelmä kun ladataan sekunnissa niin ongelmat löytyvät juuri jo laitteiston puolelta.
3) Hybridi-levykuva
Mandriva Linuxin One-versio on nyt helposti asennettavissa USB-tikulle. Ei enää CD:ltä käynnistystä Live-tilassa ja sieltä asennusta USB-tikulle vaan suoraan komentoriviltä dd ohjelmaa apua käyttäen levykuva "dumpataan" suoraan muistitikulle. dd on myös saatavilla Windowsille joten sieltäkin onnistuu USB-tikun valmistus. Tämä on myös nopeampi tapa. Ohjeet ovat melko selkeät. Muistitikun kuuluu olla irroitettu (ei liitetty tiedostojärjestelmään) ja laitteena käytetään itse laitetta ilman osiota eli esim /dev/sda eikä /dev/sda1.
Lisää tietoja löytyy RC2:n wikistä: http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_RC_2Tilastot: Lähetetty Kirjoittaja Fri13 — 09 Huhti 2009, 01:07
]]>