Kirjoittaja Wally » 16 Kesä 2008, 15:59
Voisitko vähän yrittää tarkentaa mitä olet tekemässä, esim. missä on nimen kohdilla tyhjää? Haittaako tuo nimen puuttuminen tietokoneen toimintaa jotenkin?
Kun modeemi on sillatussa tilassa, tietokoneen nimi tulee automaattisesti yhteydentarjoajan DHCP-palvelimelta IP-osoitteen mukana tuolla dhclient-komennolla ja sitä ei tallenneta ADSL-modeemiin. Reitittävässä tilassa modeemi saa yhteydentarjoajalta "julkisen" IP-osoitteen ja modeemi itse toimii DHCP-palvelimena jakaen kotiverkkoon sisäverkon IP-osoitteita (esim. 192.168.x.x), tällöinkään kuitenkaan tietokoneen nimeä ei viedä modeemille vaan mahdollisesti toisinpäin, modeemi antaa tietokoneelle IP-osoitetta vastaavan "selväkielisen" nimen (riippuen ADSL-modeemin ominaisuuksista ja asetuksista). Windowsissa vielä muistaakseni tietokoneen nimeen ei vaikuta mitenkään se mitä DHCP-palvelin tarjoaa nimeksi, joten toimintatapa on hieman erilainen Linux- ja Windows-maailmoissa.
Tietokoneen nimen näkee ja pystyy muuttamaan komennolla hostname. Modeemin ollessa sillatussa tilassa, nimi kuitenkin todennäköisesti tulee muuttumaan, kun tietokone seuraavan kerran uusii IP-osoitteen DHCP-palvelimelta. Pienellä vaivalla nimen muuttumisenkin kyllä pystyy estämään.
Käytettäessä modeemia sillatussa tilassa (NAT), ADSL-modeemin asetuksista voi pystyä määrittelemään tietyn IP-osoitteen tietylle "verkkokortille" (MAC-osoitteelle) ja silloin DHCP-palvelin tarjoaa tuota määriteltyä osoitetta, kun tietokone hakee IP-osoitetta palvelimelta. Tämä em. keino voisi palvella sinua, jos se on modeemissasi mahdollista. Voit myös yksinkertaisesti määritellä koneen käyttämään kiinteätä IP-osoitetta, jolloin saat IP-osoitteeksi tasan tarkkaan haluamasi.
Toivottavasti en kauheasti sekoittanut...
Viimeksi muokannut
Wally päivämäärä 16 Kesä 2008, 17:34, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tekevälle sattuu!!!" sano sonni, ku traktorin raiskas...